Hoofd- Ziekte

Is het mogelijk om haar te verven tijdens de menstruatie

Fluctuaties in de hormonale achtergrond van een vrouw beïnvloeden de reactie van haar lichaam op externe stimuli. Gevoeligheid neemt toe, veranderingen in thermoregulatie, bloedcirculatie treden op. Dientengevolge: een aantal gebruikelijke acties zijn tijdelijk niet beschikbaar: zonnebank, epilatie, nagelverlenging, haarkleuring op kritieke dagen wordt onveilig.

Waarom het onmogelijk is om haar te verven tijdens de menstruatie

Degene die zo'n verbod oplegt, in de ogen van een rationeel persoon kijkend als volledig gekunsteld, heeft er een kern van waarheid in. De processen die plaatsvinden in het vrouwelijk lichaam, wanneer de menstruatie begint, zijn te complex om hun uitkomst te voorspellen. De onvoorspelbaarheid van de chemische reactie van de kleurstof wordt hier toegevoegd, en zelfs een specialist kan het resultaat van de ontmoeting van twee factoren niet voorspellen.

Waarom is haarkleuring tijdens de menstruatie vaak verboden? Artsen en kappers noemen de kans op de volgende negatieve effecten:

  • Het pigment valt ongelijk. Dit is met name een echte tinting bij blondines. Het verkrijgen van een heldere groene tint of een gestreept patroon, waarbij je haarkleuring hebt doorgebracht tijdens de menstruatie, is gemakkelijker dan ooit.
  • Gebrek aan duurzaamheid: de verf kan helemaal niet vastgrijpen, en als je deze wegspoelt, zie je geen kleurveranderingen.
  • De verslechtering van de kwaliteit van het haar na het schilderen tot het verlies.
  • Allergische huidreactie op de chemische samenstelling van de kleurstof.
  • Onwel voelen - migraine, misselijkheid, zwakte, duizeligheid. Hormonale sprongen beïnvloeden de gevoeligheid voor geuren, dus ammoniakverf wordt een echte uitdaging.

Wie kan hun haar verven tijdens de menstruatie

Het verbod op een dergelijke procedure wanneer de menstruatie begint, is geen onveranderlijke regel voor alle vrouwen. Geen kapper of arts zal u vertellen of u de kleuring kunt doen, bij gebrek aan kennis van de individuele kenmerken van uw lichaam. Hetzelfde geldt voor fysieke activiteit op dit moment, een bezoek aan het solarium, de sauna, het kantoor van de schoonheidsspecialist. Experts raden aan om zich op de volgende punten te concentreren:

  • Met de neiging van haar om uit te vallen, de aanwezigheid van droge, broze uiteinden, is het beter om af te zien van schilderen. Henna is ook niet de moeite waard om te gebruiken.
  • Meisjes met dun maar glad haar kunnen worden behandeld, maar met zachte verf.
  • Als u tijdens de menstruatie geen verslechtering van de gezondheid ervaart, zijn er geen contra-indicaties voor het verven van haar.

Haarkleuring tijdens de menstruatie

Alle mogelijke ongewenste gevolgen van een dergelijke risicovolle procedure, zoals reeds vermeld, zullen niet noodzakelijk in uw geval optreden: de kans om ze te ontvangen is laag. Echter, in het geval van langdurige afwegingen, of het mogelijk is om je haar tijdens de menstruatie rechtstreeks aan je te verven, is het beter om af te zien van de zorgeloze stap. Als u dringend de volgende tips moet volgen:

  • Probeer alleen beproefde verf te gebruiken, anders zal je, als je faalt, niet begrijpen wat zo'n resultaat heeft opgeleverd.
  • Wanneer kun je je haar verven tijdens je menstruatie? Vanaf de derde dag, of de eerste dag vermeden, zal de kans op een onbevredigend resultaat lager zijn.
  • Gebruik indien mogelijk henna en andere kruideninkten.
  • Kan ik mijn haar verven tijdens de menstruatie als je de kleur volledig wilt veranderen? Het is beter om te wachten tot de menstruatie voorbij is.
  • Voel je je ziek? Vermijd schilderen - een scherpe geur en effecten op het bloedcirculatieproces kunnen een nog sterkere verslechtering van de gezondheid veroorzaken.

Video: is het mogelijk om haar te verven tijdens de menstruatie

beoordelingen

Anna, 27 jaar oud: ik heb mijn haar meer dan 5 jaar lang geverfd, maar voor de eerste keer werd ik geconfronteerd met het feit dat de toestand van het organisme het resultaat kan beïnvloeden. Bestaande kleuring op de eerste dag van de cyclus - vond een groen-bruine kleur op de blonde. Ik heb hierover gehoord, maar heb niet thuis gewacht. Nou ja, in ieder geval was alles gelijkmatig gekleurd: het was gemakkelijker om te kleuren dan om de spotting te corrigeren.

Ira, 20 jaar: ik vertrouw de mening van artsen niet, en zelfs de voorbeelden van vrienden die ik niet neem - ik geef er de voorkeur aan alles zelf te proberen. Met de kleuring tijdens de menstruatie was het hetzelfde: de vraag stond niet eens op. Het duurde - gedaan. Het is moeilijk te zeggen of dit het haar heeft aangetast: ze werden aanvankelijk gedood door bleken, maar de laatste viel niet uit en de kleur ging gelijkmatig liggen.

Yana, 31: De tijd van toning viel op een cyclus en vroeg me af of het mogelijk was om haar met henna te verven tijdens de menstruatie, was eens, dus sloot ze haar ogen voor alle argumenten van de kapper en nam een ​​risico. Geen wonder! Geen "scholen" met kleur, en de geur overleefde beter dan verwacht. Ik deed echter de gebruikelijke update van de toon, en ik weet niet hoe het zal zijn met de kardinale verandering.

Waarom kan ik haar verven tijdens de menstruatie (+ EXPERT OPINION)

Inhoudsopgave

Haarkleuring is overwoekerd met een groot aantal mythen en vooroordelen. We horen constant dat de verf schadelijk is voor het haar en het is veiliger om tijdens de zwangerschap met volwassen wortels te lopen. Over het algemeen is het beter om niet tot grijs haar te schilderen. En wat zegt de wetenschap van haarkleuring tijdens de menstruatie?

De vraag of het mogelijk is om je haar te verven wanneer je veel meiden hebt, maakt zich zorgen over je menstruatie. En ondanks het feit dat deze angst over het algemeen nergens door wordt gerechtvaardigd, heeft ze verschillende logische, maar zeer dubieuze argumenten.

Eerst wordt aangenomen dat als je je haar verven tijdens de menstruatie, de kleur wanneer geverfd ongelijk wordt, stukjes zal kosten of zelfs dat het een productoverdracht wordt, een zinloze verspilling van tijd en geld. Maar is het?

De vooroordelen van de meisjes en sommige meesters houden verband met het feit dat tijdens de menstruatie de hormonale achtergrond in het vrouwelijke lichaam volledig verandert, het lichaam stout is en de verf niet kan komen. Dit is ook te wijten aan het feit dat moderne haarverf het laatste proces is van veel chemische elementen, verbindingen en componenten die schadelijk kunnen zijn voor het lichaam en deze ernstiger kunnen beïnvloeden tijdens de "rode dagen".

Hormonen en haar

Wanneer u spreekt over de mogelijkheid of het onvermogen om haar te verven tijdens de menstruatie, moet u contact opnemen met naar de zalen van de geest naar het mogelijke verband tussen de hormonale achtergrond van een vrouw en haar haar.

Het feit is dat het haar op ons hoofd dood is. Grofweg sterven ze als ze 1-3 cm groeien. "Levend" haar bevindt zich uitsluitend in de wortelzone en problemen kunnen alleen op de hoofdhuid en de haarwortels voorkomen.

Wanneer we menstruatieperioden hebben, verandert de hormonale achtergrond: de eerste paar dagen stijgt testosteron en produceert meer talg, waardoor het haar "vies" wordt. Gedurende een cyclus van 3-4 dagen, komt oestrogeen om het te vervangen en maakt de hoofdhuid meer droog. Maar het is onwaarschijnlijk dat dit natuurlijke proces het haarverfproces kan beïnvloeden, dat in zijn samenstelling met talg op onze spellen wilde niezen.

Het is echter de moeite waard om te onthouden dat het verven van pas gewassen haar een nogal onzinnige taak is: de verf zal niet worden ingenomen omdat het op "besmet" haar zou kunnen zijn genomen. Als u bovendien uw haar van een bewezen meester verft, mogen er a priori geen afwijkingen zijn.

Veel voorkomende mythes over kleuring tijdens de menstruatie

Haar verven of verven tijdens de menstruatie. Deze vraag is overwoekerd met mythen en legendes die sterker zijn dan de verhalen over Merlijn en Koning Arthur. De meest voorkomende vooroordelen over deze actie zijn:

  1. De verf kan ongelijk liggen en je kunt "luipaardhaar" krijgen;
  2. Tijdens de menstruatie is het haar droog, broos en hierdoor kan de verf niet goed "liggen" en het haar volledig ruïneren;
  3. Vanwege de geur van verf kan de fysieke conditie van het meisje verergeren;
  4. Haar mag helemaal niet gekleurd zijn;
  5. Haaruitval kan optreden.

Natuurlijk hebben de meeste van deze mythen en vooroordelen een gezonde korrel op zich, maar slechts een kleine. De meest waarschijnlijke en logische van hen - de verslechtering van de gezondheid tijdens haarkleurmiddelen. Hier gebeurt alles individueel en je kunt je echt ziek en duizelig voelen. Maar dit is geen toestand van a priori.

Deskundige mening

Om niet ongegrond te zijn, hebben we hulp gezocht bij een expert, verloskundige-gynaecoloog Oksana Babenko, die onze vraag beantwoordde of haarkleuring de gezondheid van vrouwen beïnvloedt.

Wanneer we het hebben over het feit of het mogelijk is om het haar tijdens de menstruatie te verven, moeten we twee hoofdpunten onthouden.

Ten eerste: het regrowndeel van het haar is het dode deel ervan, dat niet kan reageren op veranderingen in de hormonale achtergrond van het hele organisme. Ten tweede: aan de wortel (basis) van het haar zijn talgklieren, waarvan de productie tijdens de menstruatie enigszins kan toenemen.

Uit het bovenstaande kunnen we concluderen: in het algemeen, hormonale achtergrond heeft geen directe invloed op de kleuring, omdat het haar dood is.

Tegelijkertijd moet er rekening mee worden gehouden dat sommige vrouwen een meer vet basaal gedeelte hebben (zoals hierboven vermeld), wat betekent dat de verf erger kan zijn in dit deel (de wortels worden lichter en het grootste deel donkerder).

De professionele meester zal zeker rekening houden met deze nuances voordat hij begint met kleuren. Alleen moet het worden gewaarschuwd. De meester kan het haar ontvetten (wat het feit van de vette hoofdhuid volledig wegneemt), of de verf gedurende langere tijd achterlaten bij de haarwortels. Over het algemeen heeft een professional met moderne middelen geen problemen bij het verven van haar tijdens de menstruatie.

Haar verven op kritieke dagen?

Het leven is geen paradijs. Je hoeft niet perfect te zijn. (C)

05/07/08 10:16 Reageer op het bericht Haarverven op kritieke dagen? gebruiker pin

05/07/08 10:24 Reageer op het bericht Haarverven op kritieke dagen? gebruiker pin

Het is dwaas om te wachten op verandering, hetzelfde te doen dag na dag.

05/07/08 10:52 Reageer op het bericht Re: Haarverven op kritieke dagen? gebruiker SvetikA

Het leven is geen paradijs. Je hoeft niet perfect te zijn. (C)

Soort, zo niet ergeren!

05/07/08 11:21 Reageer op het bericht Re: Haar verven op kritieke dagen? gebruiker pin

Weinig mensen weten dat Schrödinger Russische sprookjes aanbad. In het bijzonder tevreden met zijn uitdrukking "hetzij lang, kort, of", "schijnbaar onzichtbaar" en, natuurlijk, "noch levend noch dood".

05/08/08 07:08 Reageer op het bericht Re: Haar verven op kritieke dagen? van galinka

Schoonheid is een verschrikkelijke kracht. Vooral als ze aan het rijden is!

05/08/08 08:19 Reageer op het bericht Haar verven op kritieke dagen? gebruiker pin

Primo nosce patriam, postea viator eris

05/08/08 08:28 Reageer op het bericht Haar verven op kritieke dagen? gebruiker pin

05/08/08 09:22 Reageer op het bericht Haar verven op kritieke dagen? gebruiker pin

Er zijn twee manieren om ruzie te maken met een vrouw. Geen van hen werkt.

05/08/08 12:19 Reageer op het bericht Haar verven op kritieke dagen? gebruiker pin

Calorieën zijn zulke kleine, vuile honden die 's nachts komen en je kleding hechten.

05/08/08 1:31 PM Antwoord op het bericht Re: Haarverven op kritieke dagen? gebruiker SvetikA

Verander jezelf - zonder jezelf te veranderen! :-)

08.05.08 14:01 Reageer op het bericht Re: Haar verven op kritieke dagen? van Flower

"Het moeilijkste van de wereld is om met je eigen hoofd te denken." Henry Ford.

05.08.08 14:02 Reageer op het bericht Re: Haar verven op kritieke dagen? gebruiker SvetikA

05/08/08 2:03 PM Antwoord op het bericht Haarverven op kritieke dagen? gebruiker pin

"Het moeilijkste van de wereld is om met je eigen hoofd te denken." Henry Ford.

08.05.08 14:36 ​​Reageer op het bericht Re: Haar verven op kritieke dagen? gebruiker Tanny

Het is dwaas om te wachten op verandering, hetzelfde te doen dag na dag.

08.05.08 14:42 Reageer op het bericht Re: Haarkleuring op kritieke dagen? gebruiker SvetikA

Het is dwaas om te wachten op verandering, hetzelfde te doen dag na dag.

Soort, zo niet ergeren!

08.05.08 18:32 Reageer op het bericht Re: Haar verven op kritieke dagen? door deyzi

Weinig mensen weten dat Schrödinger Russische sprookjes aanbad. In het bijzonder tevreden met zijn uitdrukking "hetzij lang, kort, of", "schijnbaar onzichtbaar" en, natuurlijk, "noch levend noch dood".

05/08/08 9:05 Reactie op bericht Kleur haar op kritieke dagen? gebruiker pin

Het leven is geen paradijs. Je hoeft niet perfect te zijn. (C)

05/08/08 10:22 Reageer op het bericht Re: Haar verven op kritieke dagen? gebruiker pin

"Het moeilijkste van de wereld is om met je eigen hoofd te denken." Henry Ford.

05/09/08 1:25 PM Antwoord op het bericht Haarverven op kritieke dagen? gebruiker pin

Vriendschap is gecreëerd, niet aangeboden.

05/09/08 15:01 Reageer op het bericht Re: Haar verven op kritieke dagen? gebruiker Radish

05/09/08 4:16 PM Antwoord op het bericht Re: Haarverven op kritieke dagen? gebruiker zoetekauw

Vriendschap is gecreëerd, niet aangeboden.

05/09/08 11:49 Reageer op het bericht Re: Haar verven op kritieke dagen? gebruiker Radish

05/10/08 6:23 PM Antwoord op het bericht Re: Haarverven op kritieke dagen? gebruiker zoetekauw

05/10/08 11:25 Reageer op het bericht Re: Haarverven op kritieke dagen? door merylin

05/11/08 08:37 Reageer op het bericht Re: Haar verven op kritieke dagen? gebruiker zoetekauw

05/11/08 09:05 Reageer op het bericht Haar verven op kritieke dagen? gebruiker pin

Ga naar het forum

Lees ons waar het handig is

Netwerkeditie "NGS.NOVOSTI" (18+)
Geregistreerd door de federale dienst voor toezicht op communicatie, informatietechnologie en massacommunicatie (Roskomnadzor)
Het certificaat van registratie van het medium EL-nummer FS 77 - 70959 vanaf 13-09-2017
Oprichter: City Portal Network Ltd.
Redactie: City Portal Network Ltd.
Hoofdredacteur: Agafonov Alexander Sergeevich
Redactieadres: 630099, regio Novosibirsk, Novosibirsk, ul. Lenina, 12, 6e verdieping, telefoon +7 (383) 227 00 14
E-mail van de redactie: [email protected]

NGS.SHE is een populair damesblad in Novosibirsk. De publicatie combineert op harmonieuze wijze artikelen over een gezonde levensstijl, goede voeding, voeding, werk, relaties en seks. Professionele tips om u te helpen de nieuwste modetrends te ontmoeten. Het magazine gaat in op de juiste manicure, zelfzorg, moderne kapsels en de nieuwste make-uptrends. Aanbevelingen fitnessinstructeurs zullen je helpen met het ontwikkelen van een oefenprogramma voor gewichtsverlies of -training om jezelf in goede conditie te houden. Op het vrouwenforum kun je spannende onderwerpen bespreken met lezers van het tijdschrift. Uw eigen huwelijksforum onthult de geheimen van het voorbereiden op een feest, het kiezen van een bruidsjurk, een kapsel of een bruidssalon. In de catalogus vindt u adressen, telefoonnummers en beoordelingen van schoonheidssalons, kapsalons, winkels voor dameskleding en schoenen in Novosibirsk.

Contactinformatie voor Roskomnadzor en overheidsinstellingen: [email protected]

Herdrukken van materialen
zonder de toestemming van de NHS is verboden

Is het mogelijk om haar te verven tijdens de menstruatie

Haarconditie is een van de belangrijkste factoren voor aantrekkelijkheid. In een poging om hun eigen unieke imago te creëren, nemen vrouwen vaak hun toevlucht tot het veranderen van hun kleur. Echter, in het lichaam van de eerlijke seks verandert voortdurend. Deskundigen adviseren om de kleur tijdens de menstruatie niet te veranderen. Maar niet alle vrouwen begrijpen waarom je je haar niet kunt verven tijdens de menstruatie.

En laten we hier nu meer in detail mee stoppen.

Het effect van menstruatie op haar

Tijdens de menstruatie sterft een onbevrucht ei in het lichaam van een vrouw en gaat uit met haar menstruatiebloed. Het proces heeft een significant effect op hormonen. Veranderingen beïnvloeden alle cellen van het lichaam. Onder invloed van herfst:

Hormonen zijn van invloed op melanine, verantwoordelijk voor de natuurlijke haarkleur. Tijdens het kleuren reageert de chemische kleurstof met het pigment. Het resultaat van de impact kan onvoorspelbaar zijn en de vrouw krijgt niet het resultaat waarnaar ze streefde.

Menstruatie beïnvloedt de bloedcirculatie, het metabolisme en de thermoregulatie. Als gevolg hiervan is er onvoldoende toevoer van bloed naar de hoofdhuid. Haar temperatuur daalt. Verf is mogelijk niet warm genoeg. Als gevolg hiervan zal de haarkleur niet veranderen of een onverwachte schaduw krijgen.

Waarom het onmogelijk is om haar te verven tijdens de menstruatie

In de eerste 2 dagen van de menstruatie ervaren vrouwen meer pijn. Het lichaam lijdt aan bloedverlies. Het langdurig schilderen van een salon creëert extra belasting. Deskundigen adviseren tegenwoordig meer rust. Kleuren is beter om over te zetten naar een andere tijd.

Het resultaat van de procedure is onlosmakelijk verbonden met de hormonen. Tijdens de menstruatie verandert dit aanzienlijk. Een hormonale golf kan leiden tot een onverwachte schaduw of gedeeltelijke kleuring van het haar. Na het kleuren gedaan te hebben, riskeert de vrouw eigenaar te worden van een veelkleurige haardos. De toon kan variëren van blauwachtig tot groen. In het bijzonder in gevaar zijn meisjes die besluiten om hun haar te verven in lichte kleuren.

Tijdens de menstruatie neemt de gevoeligheid voor geuren toe. Salon- of thuiskleuring kan een verslechtering van de algemene toestand veroorzaken. De verf heeft een eigenaardige geur. Het kan misselijkheid of zelfs braken veroorzaken. Gevoelig om meisjes beter te laten de manipulatie te laten varen.

Om een ​​hulpmiddel voor kleuren te creëren, hielden experts rekening met de temperatuur van de hoofdhuid. Het is belangrijk voor het juiste verloop van een chemische reactie, waardoor de krullen de aangegeven kleur krijgen. Met maandelijkse bloedtoevoer wordt verslechterd. Als gevolg hiervan neemt de temperatuur van de hoofdhuid af. Het gebruik van verf, ontworpen voor een specifieke temperatuur, levert mogelijk geen resultaat op.

Statistieken tonen aan dat de negatieve effecten van kleuring tijdens de menstruatie minder vaak voorkomen. Slechts ongeveer 1% van de vrouwen die beslissen over de procedure, heeft negatieve gevolgen. Als kleuring niet mogelijk is, kan het meisje besluiten het uit te voeren. Houd er echter rekening mee dat de resultaten onvoorspelbaar kunnen zijn.

Wie kan hun haar verven tijdens de menstruatie

Het is onmogelijk om te zeggen wie haar tijdens de menstruatie kan verven. Menstruatie is een individueel proces. Het stroomt met elk meisje op verschillende manieren. Sommige vrouwen voelen geen ernstige veranderingen. De meerderheid observeert echter thuis:

  • vermindering van de arbeidscapaciteit;
  • verslechtering van de algemene toestand van het lichaam;
  • het uiterlijk van pijn.

Veranderingen in hormonale niveaus beïnvloeden het hele lichaam. Schubben die het haar bedekken, worden grover. Het kleurpigment is moeilijker te beïnvloeden. Tijdens de menstruatie is er een verlies van een groot aantal belangrijke sporenelementen. Haar wordt dun. Als je ze in deze periode schildert, kun je de gebruikelijke dichtheid verliezen. Bij het bepalen van de kleuring tijdens de menstruatie, moet u de volgende punten in overweging nemen:

  1. Eigenaren van droog, broos haar moeten de procedure verlaten. Gebruik henna wordt ook niet aanbevolen.
  2. Een vrouw met dun maar glad haar kan zijn toevlucht nemen tot kleuren. De procedure kan echter het beste alleen met het gebruik van lichte verf worden uitgevoerd.
  3. Als de verslechtering van de gezondheid gedurende de maand niet wordt waargenomen, is het mogelijk om kleuring te produceren.

Tips voor stylisten

Stylisten geloven niet dat menstruatie een belangrijke reden is om niet te verkleuren. De uiteindelijke keuze blijft voor de vrouw zelf. Als ze zich slecht voelt, is het beter om te weigeren om de salon te bezoeken. Na besloten te hebben de procedure uit te voeren, moet het meisje de kapitein ervan op de hoogte stellen dat ze menstruatie heeft. De specialist kan een aantal maatregelen nemen die het verfproces kunnen verbeteren. Als een meisje besliste om haar haarkleur zelf te veranderen, zou je rekening moeten houden met de volgende tips:

  1. Een bezoek aan de salon moet worden gepland rekening houdend met de individuele cyclus.
  2. De grootste hormonale piek vindt plaats in de eerste 2-3 dagen na het begin van de menstruatie. Tegenwoordig is het beter om geen gebruik te maken van de procedure.
  3. Radicaal haarkleur veranderen tijdens de menstruatie is het niet waard. Tint echter de wortels of om de natuurlijke schaduw te vernieuwen die niemand verbiedt.
  4. Het is noodzakelijk om een ​​spaarzame verf te selecteren. Om de haarkleur tijdens de menstruatie te veranderen, moet u een product gebruiken dat geen ammoniak bevat. Het gebruik van dergelijke verf zal u toelaten om de gewenste schaduw te krijgen, die niet veel zal verschillen van de natuurlijke.
  5. Voor het verven is het beter om een ​​test te maken. Om het te implementeren, moet je de geselecteerde verf nemen en toepassen op een klein lok haar, en dan wachten op het resultaat. Het resultaat geeft u een idee van het effect van de kleuring.
  6. Het is beter om de procedure bij dezelfde master uit te voeren. De specialist weet van tevoren hoe hij met het haar van het meisje moet werken en kan de kans op negatieve gevolgen minimaliseren.
  7. Tijdens de procedure moet het hoofd worden opgewarmd. Na het aanbrengen van de verf moet het haar worden omwikkeld met een film en een warme handdoek. Als je om wat voor reden dan ook de hulpmiddelen niet kunt gebruiken, moet je het haar verwarmen met een föhn.
  8. Wanneer de kleuring is voltooid, moeten de krullen worden behandeld met voedingsbalsems en andere beschermende middelen. Hierdoor worden de krullen snel weer normaal.

Wanneer ze tijdens de menstruatie naar de salon gaat of besluit om de kleuringsprocedure zelfstandig uit te voeren, moet het meisje begrijpen dat het resultaat misschien niet de manier is waarop ze het zich heeft voorgesteld. Het is beter om de procedure uit te stellen tot het einde van de maand.

De bovenstaande tips betreffen en permanent. Tijdens de menstruatie bestaat er een groot risico dat de ingreep niet het gewenste resultaat zal geven. Haar dat wordt aangetast door gewijzigde hormonen en chemicaliën kan ernstig worden aangetast. Naleving van de aanbevelingen minimaliseert negatieve effecten, maar het risico op schade bestaat nog steeds. Het is beter om de permanent te verlaten tijdens de menstruatie.

Gevaarlijke gevolgen en hoe ze te vermijden

Er zijn geen directe contra-indicaties voor kleuring tijdens de menstruatie. Verf heeft geen nadelige invloed op de algehele gezondheid. Het gebruik tijdens de menstruatie kan echter het uiterlijk van het haar aanzienlijk bederven. Er bestaat een risico dat kleuring de volgende resultaten oplevert:

  1. De haarkleur zal niet veranderen. Niet helpen zelfs langdurige blootstelling aan verf en het overschrijden van de tijd gespecificeerd in de instructies.
  2. Blootstelling aan een chemische kleurstof maakt het haar droog en broos. Dit komt door het feit dat de follikels onvoldoende bloed krijgen. Er bestaat een risico dat kleuring resulteert in gespleten haarpunten.
  3. Als u op de eerste dag van de menstruatie kleuring aanbrengt, kan het haar uitvallen.
  4. Haar is mogelijk niet volledig geverfd. Als gevolg daarvan loopt het meisje het risico een luipaardkleur te krijgen.
  5. De toon kan anders blijken te zijn dan degene waarnaar de vrouw streefde. Haar kan groenachtig of blauwachtig worden. Blondjes brengen zichzelf in het bijzonder in gevaar.
  6. Perm zal tijdens deze periode geen krullen opvangen.
  7. De vrouw kan vlekken maken tijdens de menstruatie en kan de hoofdhuid beschadigen. Na de procedure wordt roos vaak waargenomen.
  8. Sterke geuren kunnen leiden tot een verslechtering van de algemene toestand. Er zijn gevallen waarin de kleuring misselijkheid en zelfs overgeven veroorzaakte.

Deskundigen adviseren om deze dagen niet te verkleuren.

Gevaarlijke gevolgen en hoe ze te vermijden

De angst dat je niet de gewenste toon krijgt of de verf ongelijk valt, behoort tot de meest onschuldige. De fysiologische gevolgen die kunnen voortvloeien uit kleuring tijdens de menstruatie zijn veel gevaarlijker. De eerste hiervan is het negatieve effect op melanine. Deze stof speelt een belangrijke rol in het lichaam, met name het orgel van het gezichtsvermogen.

  1. De pigmentlaag van het netvlies omvat zwarte melanine, wat nodig is voor de concentratie van het zicht en de helderheid van het zichtbare beeld.
  2. Dit pigment absorbeert lichtimpulsen en voorkomt reflectie van de wanden, waardoor wordt voorkomen dat licht andere receptoren van cellulaire structuren binnendringt.
  3. Melanine is een soort depot voor vitamine A, zonder welke gezichtsscherpte niet bestaat. A-vitaminedeficiëntie veroorzaakt de ontwikkeling van nachtblindheid.

De tweede plaats in de reeks van negatieve verschijnselen als gevolg van het effect van verf op krullen, artsen geven de ontwikkeling van alopecia. Alopecia treedt op als gevolg van het feit dat tijdens de menstruatie de bloedcirculatie wordt verstoord en de hoofdhuid onvoldoende bloed krijgt. Dientengevolge verzwakken haarzakjes op kritieke dagen en veroorzaakt blootstelling aan kleurstofchemicaliën haarverlies. Het herstellen van de gezondheid van de bollen is niet altijd succesvol. Dus, nadat je je haar hebt geverfd in de eerste dagen van de menstruatie, kun je het proces van alopecia beginnen.

Een ander probleem voor de hoofdhuid is het voorkomen van roos. De verf die wordt aangebracht tijdens de menstruatie droogt de huid, er verschijnen stervende deeltjes op, die het hoofd bedekken, dan afpellen en vast komen te zitten in het haar. Dit probleem is ook van een esthetische aard, met roos besmeurd haar ziet er lelijk uit en veroorzaakt overgevoeligheid. Elimineer het met de hulp van gespecialiseerde verzorgingsproducten.

Het haardraad zelf is onderhevig aan schade. Meestal is er droogheid, broosheid, dissectie van de uiteinden. Als gevolg van de pathologische effecten van de verf tijdens de menstruatie, kan uw haar onaantrekkelijk worden door uw eigen schuld. De krullen zien er levenloos uit, het haar glanst niet meer, de broze strengen worden ondeugend en blijven niet stylen.

Er is een disfunctie in de activiteit van talgklieren, die zichzelf beschermen tegen invloeden van buitenaf, ze worden geactiveerd en scheiden meer talg uit dan nodig is. Er is een probleem met vettig haar, dat moeilijk te bestrijden is. Vermijd slordig uiterlijk kan alleen het gebruik van dure cosmetica en frequent shamponeren zijn.

Tijdens de menstruatie zijn vrouwen gevoeliger voor geuren, een onaangename ammoniaklucht kan het reukvermogen verstoren. Sommige vrouwen na de procedure van langdurig in de neus schilderen heeft een onaangename geur, die allergisch is voor toxines in kleurstoffen. De duur van dit fenomeen verschilt voor iedereen van een week tot een maand. Het is mogelijk om er vanaf te komen alleen met behulp van een anti-allergie behandeling.

Het vrouwelijk lichaam is subtiel in haar organisatie. Het reageert duidelijk op alle interventies op elk moment en op kritieke dagen neemt de gevoeligheid voor negatieve effecten aanzienlijk toe. Hierover moet je weten en bewust een beslissing nemen over de procedure van schilderen. U kunt onaangename gevolgen vermijden, maar gebruik hiervoor alleen bewezen kleurstoffen die voldoen aan de internationale kwaliteitsnormen.

We verminderen de kans op mogelijke negatieve manifestaties.

Instructies over hoe het risico van het optreden van onaangename gevolgen na het verven van haar tijdens de menstruatie te voorkomen of te verminderen, kan er niet zijn. Het hangt allemaal af van de individuele kenmerken van gezondheid en haartype, evenals hun toestand. Artsen verbieden u niet om op deze dagen te worden geschilderd, maar zij waarschuwen u dat dit met uiterste voorzichtigheid moet worden gedaan. Als u de procedure niet naar een ander tijdstip kunt overbrengen, moet u de mogelijke negatieve gevolgen minimaliseren. Hiervoor moet je strikt het advies van experts opvolgen.

  1. Experimenteer niet met je hoofd. Als u uw afbeelding drastisch wilt wijzigen, zijn kritieke dagen hier niet geschikt voor.
  2. De schilderprocedure op dit moment wordt het beste gedaan in de salon, professionele kappers zijn zich bewust van de nuances van kleuren tijdens de menstruatie en zullen alle noodzakelijke maatregelen nemen voor de veiligheid en het beste resultaat.
  3. Het is beter om het gebruik van ammoniakverf tijdens de menstruatie te vergeten, een product zorgvuldig te kiezen, op zoek te gaan naar natuurlijke verbindingen met een minimum aan chemische additieven.
  4. Geef de voorkeur aan kleurstoffen van plantaardige en minerale oorsprong. Deze omvatten Basma en henna, afkooksels van kamille en uienschil, thee zetten.
  5. Besteed aandacht aan een optie als toning met shampoos en balsems. Dit is de zachtste manier om te kleuren tijdens de menstruatie.
  6. Verlaag het risico door de veiligste dagen voor de procedure te kiezen. Dat wil zeggen, sluit de eerste en tweede dag uit, wanneer het risico van het optreden van negatieve gevolgen het grootst is. In de derde en volgende kritieke dagen is het niet zo geweldig.

Het belangrijkste dat u moet weten wat er kan gebeuren als u uw haar tijdens de menstruatie niet kunt weerstaan ​​en verven. Geïnformeerd, dan gewapend, dat wil zeggen, klaar voor de gevolgen en je zult in staat zijn om ze te elimineren. Maar overmatige arrogantie kan je teleurstellen. Bijwerkingen kunnen zo ernstig zijn dat u er maanden mee moet doen, zelfs jaren. Deze omvatten alopecia en een schending van het niveau van melanine, het optreden van allergieën, roos, schade aan de bollen en een schending van de structuur van de haarschachten.

De formule, die niet verboden is, kunt u doen, om haar te verven tijdens de menstruatie is niet geschikt. Alleen je respect voor jezelf zou een criterium moeten zijn voor het kiezen van een oplossing. Denk maar aan het feit dat tijdens de zwangerschap en borstvoeding kleuren ten strengste verboden is en een parallel trekken. Immers, een hormonale golf is kenmerkend voor al deze drie perioden in het leven van een vrouw.

We verminderen de kans op mogelijke negatieve manifestaties.

Als de vrouw nog steeds besloten heeft om de procedure uit te voeren, gebruik dan alleen zachte verf. Het is noodzakelijk om een ​​hulpmiddel te selecteren dat geen ammoniak bevat. Dit geeft een natuurlijke schaduw en minderingen:

Als de kleuring in de cabine wordt uitgevoerd, is het noodzakelijk om de kapitein van tevoren over de menstruatie te informeren. Professionele kappers weten wat hormonale stormen zijn en hoe ze onverwachte resultaten tijdens het verfproces kunnen voorkomen.

Als een meisje niet durft te verven, maar haar haar heeft aandacht nodig, kan ze haar toevlucht nemen tot een wasbeurt. De procedure wordt uitgevoerd in de cabine. Met behulp van professionele hulpmiddelen helpt de specialist de natuurlijke schaduw te herstellen. Je kunt de actie thuis uitvoeren. Middelen voor het wassen worden verkocht in de meeste cosmetische winkels. Er zijn ook natuurlijke componenten die het mogelijk maken om eerder aangebrachte verf te verwijderen. Home remedies voor het wassen bereid op basis van:

Als een meisje vlekken nodig heeft, maar geen traditionele methoden wil gebruiken, kan ze toevlucht nemen tot folk remedies. Ze zijn niet zo schadelijk als chemische verven. Het gebruik van folk remedies minimaliseren de kans op schade aan krullen. Als een alternatief voor standaardkleuringproducten, kunt u het volgende gebruiken:

  1. Henna. De tool geeft het haar een roodachtige tint. Hij schittert prachtige highlights. De fondsen hebben echter een minpuntje. Haar dat met henna is geverfd, neemt geen andere verf aan. We zullen moeten wachten tot de krullen teruggroeien. De lengte, beschilderd met henna, kan alleen worden gesneden.
  2. Basma. Het gebruik ervan geeft je de mogelijkheid om een ​​donkere diepe kleur te krijgen. De exacte schaduw hangt af van de individuele haarstructuur. Een meisje dat Basma gebruikt, kan een bruinharige vrouw of een brandende brunette worden.
  3. Afkooksel van veldkamillebloemen. Middelen schildert niet en tinten haar. Het is geschikt voor eigenaren van blond haar. Als een meisje afkooksel als conditioner gebruikt, kan ze haar haar een gouden tint geven. Dit resultaat helpt niet om verf te krijgen.
  4. Uienschillen of lindebloemen. Het gebruik ervan zal helpen om uw haar een roodachtige tint te geven. Zo'n eb ziet er goed uit op donkerblond haar.
  5. Zwarte thee brouwen, een masker van honing en kaneel, een afkooksel van eikenschors. De ingrediënten geven het haar een roodbruine tint.

Haarkleuring tijdens de menstruatie kan geen ernstige schade aan de gezondheid veroorzaken. Echter, door haar toevlucht te nemen tot de procedure riskeert het meisje de krullen te bederven of een schaduw te krijgen, wat ze niet wilde bereiken. De kans op negatieve effecten is laag, maar deskundigen adviseren om de kleuring uit te stellen tot de menstruatie is voltooid. Risico vermijden is gemakkelijker dan onverwachte resultaten corrigeren.

Maandelijks en haarkleuring

Op de projectpagina's van Mail.Ru Children zijn geen opmerkingen toegestaan ​​die de wetten van de Russische Federatie overtreden, evenals propaganda en anti-wetenschappelijke verklaringen, reclame, beledigingen voor de auteurs van publicaties, andere panelleden en moderators. Alle berichten met hyperlinks worden ook verwijderd.

Gebruikersaccounts die systematisch de regels overtreden, worden geblokkeerd en alle resterende berichten worden verwijderd.

U kunt contact opnemen met de redactie van het project via het feedbackformulier.

Kan of kan het haar tijdens de menstruatie niet verven?

Vrouwen die om hun gezondheid geven, stellen vaak de volgende vraag: is het mogelijk om haar te verven tijdens de menstruatie? Er is in dit geval geen enkel antwoord. Er zijn vele redenen waarom het verboden is om haar te verven tijdens de menstruatie. Het was echter niet bewezen of de verf zelf schade aanrichtte.

Kleuren is onderdeel geworden van het leven van elke vrouw. Als voorheen het belangrijkste doel van het schilderen was om grijs haar te verbergen, dan gebruiken zelfs jonge meisjes momenteel haarverf. Ze kunnen de kleur van hun krullen veranderen in iedereen die bij hun stijl of stemming past. Vanwege het feit dat er veel verschillende manieren zijn, kun je die vinden die van korte duur zijn. Bovendien worden milieuverven verkocht die de schaduw alleen kunnen veranderen. Chemische kleurstoffen op dezelfde plek stellen je in staat je haar in welke kleur dan ook te verven.

Hoe menstruatie de conditie van het haar beïnvloedt

Op kritieke dagen kan elke vrouw zich anders voelen. Sommigen houden niet op met hun waakzaamheid, maar desondanks ervaart de meerderheid van de eerlijke seks een prestatievermindering en klagen ze over het optreden van pijn en verslechtering van het welbevinden. Veranderingen in hormonale niveaus hebben een negatief effect op het hele lichaam. In dit geval kan ook de conditie van het haar en de huid in gevaar komen:

  • Er is een activering van de talgklieren, wat de reden is voor het extreem vetgehalte van de krullen. Bovendien kan dit feit van invloed zijn op het uiteindelijke resultaat van schilderen, aangezien de verdeling van verf ongelijkmatig is;
  • De structuur van de krullen verandert: de schubben die het haar bedekken, worden grover en deze factor beïnvloedt voornamelijk de kleur en het resultaat;
  • Tijdens de menstruatie verdwijnen veel belangrijke sporenelementen uit het lichaam, die nodig zijn voor normale voeding van het haar, wat ook haarverven beïnvloedt naarmate ze dunner en broos worden.

Adviezen van medisch specialisten

Experts adviseren niet om haar te verven vóór de menstruatie. Natuurlijk zijn er geen officiële contra-indicaties voor deze procedure, maar toch is het de moeite waard om kennis te maken met de mening van artsen. Het moet duidelijk zijn dat ons lichaam behoorlijk onvoorspelbaar is en dat de paar uur die je in de cabine hebt doorgebracht een slecht resultaat kunnen hebben.

Tijdens de menstruatie kan een vrouw een verergerde pijn ervaren. Het lichaam ervaart al uitputting als gevolg van bloedverlies en kleuring in de cabine draagt ​​alleen maar bij aan het creëren van extra stress. Op kritieke dagen is het aan te bevelen om meer tijd buitenshuis door te brengen, en het is beter om de reis naar de salon voor een andere keer uit te stellen.

De belangrijkste factor die de haarkleur bepaalt, is de hoeveelheid melanine. Tegelijkertijd treedt er tijdens de menstruatie een hormonale golf op, die tot verandering kan leiden. Dat is de reden waarom het niet wordt aanbevolen om haar te verven tijdens de menstruatie, omdat dit een onverwacht resultaat kan veroorzaken. In plaats van een rijke tint te krijgen, kan een meisje vlekken van een vreemde tint krijgen.

Het is ook vermeldenswaard dat gecertificeerde kwaliteitskleurstoffen niet altijd worden gebruikt in salons. De meeste verven hebben een specifieke geur, die een verslechtering van de fysiologische toestand van vrouwen kan veroorzaken. Zo kan een reis naar de dichtstbijzijnde salon leiden tot braken of een aanval van misselijkheid.

Artsen zeggen dat tijdens de menstruatie er een slechte bloedsomloop in het hoofd kan zijn. Daarom wordt het niet aanbevolen om kleuring te produceren. Het is de moeite waard om naar de mening van artsen te luisteren, hoewel het niet altijd mogelijk is.

Adviezen van stylisten en hun advies

De mening van kappers wijkt enigszins af van de positie van artsen. Stylisten beschouwen kritieke dagen niet als een belemmering voor haarkleuring. Allereerst moet de klant zelf hierover beslissen. Als ze een verslechtering van haar welzijn waarneemt, moet ze zelf beslissen of ze naar de salon gaat of niet.

De master moet op de hoogte worden gesteld dat de cliënt de salon is binnengegaan met menstruatiebloeding. Dit zal hem helpen om bepaalde stappen te zetten in de kleuringsprocedure. Enkele aanbevelingen van ervaren kappers:

  • Het is niet aan te raden om een ​​radicale verandering in de haarkleur aan te nemen, het is het beste om gewoon hun wortels te tintelen en de natuurlijke schaduw te doen herleven. Dit is de beste optie voor het schilderen van haar tijdens de menstruatie;
  • Om de verfprocedure voor de klant veiliger te maken, moet de kapitein niet-ammoniakverf gebruiken;
  • Het wordt aanbevolen om het hoofd te verwarmen tijdens het verfproces: wikkel het haar met een film of een warme handdoek of verwarm het met een föhn;
  • Na het voltooien van de kleuringsprocedure heeft u een bepaalde hoeveelheid tijd nodig om de krullen met speciale balsems te verwerken.

Waarom het onmogelijk is om haar te verven tijdens de menstruatie

Als u nog steeds besluit uw haar maandelijks te verven, moet u zich vertrouwd maken met de mogelijke resultaten van deze procedure:

  • Onvolledige kleuring, ongeacht de duur van blootstelling aan verf;
  • Haar wordt kwetsbaarder;
  • Verf laat vlekken achter;
  • In plaats van dat je kleuren nodig hebt, krijg je een compleet andere tint;
  • Na het schilderen begint het haar uit te vallen;
  • Verslechtering van de hoofdhuid;
  • De kleurverandering gebeurt nooit.

Zoals je ziet, zijn er veel argumenten die het beter maken om het uitstappen naar de kapper tijdens de menstruatie uit te stellen. Desondanks kan niemand met zekerheid zeggen of u het moet doen en wat het mogelijke resultaat is.

Schilderkunst folk remedies

Omdat chemische kleurstoffen het lichaam van het schone geslacht slecht beïnvloeden, is het in dit geval de moeite waard om hulp te vragen voor traditionele geneeskunde. Folkmedicijnen zijn meer gericht op het verven en niet op het schilderen.

Kamille-afkooksel, dat wordt gebruikt als conditioner, is het beste voor licht haar. Na verschillende gebruiksmogelijkheden kunt u een aantrekkelijke gouden tint krijgen. In het geval van kastanje, kunt u een afkooksel van limoenbloemen en uienschillen gebruiken. Je kunt ook thee zetten. Deze methoden dragen niet alleen bij aan het inkleuren van krullen, maar versterken deze ook. Bovendien zijn deze methoden volkomen veilig voor de gezondheid van vrouwen.

conclusie

We kunnen dus de volgende conclusie trekken: het is niet de moeite waard om kleuring voor menstruatie te doen, als daar geen speciale behoefte aan is. In dit geval is het het beste om de middelen van de traditionele geneeskunde te gebruiken. Ze helpen niet alleen het juiste visuele effect te bereiken, maar versterken ook je haar. Als je ze nog steeds wilt schilderen, kun je het beter doen op de laatste dag van je menstruatie. Experimenteer niet met je krullen!

beoordelingen

Als u niet kunt beslissen of u zo'n risicovolle stap in het maandblad wilt zetten, kunt u de beoordelingen lezen:

Anastasia

Ik kan me mijn leven niet voorstellen zonder maandelijkse vlekken, in dit opzicht heb ik van tevoren besloten om advies in te winnen bij specialisten. Ze adviseerden om het haar te tintelen met behulp van folk remedies. Ik besloot om niet met het lot te spelen, omdat er vrienden zijn met een onaangename levenservaring en ik heb er geen spijt van dat ik naar het advies heb geluisterd. Het effect, hoewel niet zo opvallend als dat van gewone verven, is merkbaar.

Helena

Het is niet voor het eerst dat men zijn toevlucht neemt tot haarkleuring tijdens de menstruatie. Tot dusverre zijn er geen problemen gerezen, maar ondanks dit beveel ik aan dit na kritieke dagen te doen.

jachthaven

Ik moest mijn krullen deze dag verschillende keren kleuren. De eerste keer ging voorbij zonder complicaties, maar de daaropvolgende had zijn consequenties. Na het verven van mijn haar deed mijn hoofd de hele dag pijn. Waarschijnlijk geïnhaleerde verf. De arts adviseerde om met henna te worden geverfd, heeft dit nog niet geprobeerd.

Elizabeth

Als je je krullen wilt tintelen tijdens de menstruatie, is het beter om een ​​paar keer te denken. Na het verven, was mijn haar bevlekt met een onbegrijpelijke kleur. Voorafgaand aan dat, met dergelijke niet gehaald.

Irene

Ik kan maar één ding zeggen: gebruik geen chemische kleurstoffen op kritieke dagen. Haar dat is geverfd met folkremedies, ziet er niet alleen natuurlijk uit, maar is niet onderhevig aan de negatieve effecten van stoffen die deel uitmaken van de gebruikelijke kleuren. Ik gebruik vaak een afkooksel van kamille, om een ​​beetje glans toe te voegen.

Kan een vrouw haar haar verven tijdens de menstruatie?

We leven in een tijd waarin de mode voor een gezonde levensstijl een sekte wordt en vrouwen meer verantwoordelijk zijn bij het kiezen van de procedures voor het verzorgen van hun uiterlijk, vaker natuurlijke producten verkiezen boven chemische samenstellingen. Onlangs veel gesproken over de impact op een bepaalde salonprocedure, de menstruatiecyclus. In ons artikel zullen we proberen de vraag te beantwoorden of vrouwen hun haar tijdens de menstruatie kunnen verven.

Hoe kunnen verschillende soorten kleuring het vrouwelijk lichaam beïnvloeden?

Gebruik voor het verven van haar vandaag zowel chemische als natuurlijke formuleringen:

  • chemische kleurstoffen die ammoniak bevatten;
  • ammoniakvrije chemische kleurstoffen;
  • natuurlijke kleurstoffen (afkooksels van planten, henna, basma, producten die kleurpigmenten bevatten).

Chemische kleurstoffen, ongeacht uw toestand, hebben een nadelig effect op het haar, en natuurlijk, heelt het haar en de hoofdhuid.

Het effect op het haar en de mate van kleuren:

  • volledige haarkleuring in een of meerdere kleuren;
  • gedeeltelijke kleuring (technieken: markeren, kleuren, shatush, balajazh)

Bekijk nu de toestand van het vrouwelijk lichaam tijdens de menstruatie. Fluctuaties van hormonen en het ontbreken van magnesium, calcium, zink en ijzer verergeren niet alleen de algemene toestand van het lichaam, maar ook de huid, nagels en het haar. Tijdens deze periode kunt u het uiterlijk van roos of meer olieachtig haar opmerken, zij kunnen saai en levenloos worden.

Blootstelling aan chemische verbindingen kan deze aandoening verergeren en zelfs tot haaruitval leiden. En het inademen van een paar kleurstoffen tijdens de kleuringsperiode tijdens de menstruatie kan allergische reacties verergeren, die op hun beurt de lever verstoren.

Echter, met gedeeltelijk verven, wanneer de wortelzone en de hoofdhuid intact blijven, kunnen alleen de uiteinden van het haar lijden, als ze droog en broos waren op het moment van verven.

Natuurlijke remedies verbeteren daarentegen de conditie van het haar en hebben een gezond effect op het haar en de hoofdhuid, dus ze hebben geen contra-indicaties.

Wat zijn de potentiële risico's van kleuring tijdens de menstruatie?

Het werk van het vrouwelijk lichaam en de reactie op externe invloeden in de periode van menstruatie is zeer individueel, daarom zijn meningen over haarkleuring tijdens deze periode heel verschillend. Sommige vrouwen merken op dat de haarkleur bij het verven tijdens deze periode kan verschillen van de verwachte kleur, de verf kan ongelijk de krullen schilderen of helemaal niet om ze te schilderen. Anderen merken dat na het verven tijdens de menstruatie, het haar zwaar begint te vallen.

Maar er is ook een categorie vrouwen bij wie de menstruatiecyclus niet zo'n uitgesproken effect heeft. En ondanks het feit dat haarkleuring tijdens de menstruatie geen contra-indicaties heeft, raden we aan de kleuring een aantal dagen uit te stellen om mogelijke negatieve gevolgen te voorkomen:

  • haaruitval;
  • droge hoofdhuid;
  • roos, ernstige jeuk van de hoofdhuid;
  • blauwgroene tinten (bij het verven van blond haar);
  • schending van de haarstructuur;
  • allergische reacties;
  • ongelijke haarkleuring;
  • haar kan helemaal niet worden gekleurd.

Beoordelingen van vrouwen over haarkleuring tijdens de menstruatie

Om de mythen over de invloed van de menstruatiecyclus op haarkleuring te verdrijven of te bevestigen, hebben we drie sceptische meisjes uitgenodigd om deel te nemen aan het experiment. Laten we kijken welke resultaten zij hebben en de mening van onze expert te weten komen.

Zhanna, 25 jaar oud

Ik besloot de haarkleur drastisch te veranderen en van rijk zwart naar natuurlijk lichtbruin te gaan. Ik heb er nooit over nagedacht hoe hormonen de haarkleuring kunnen beïnvloeden, maar naar mijn eigen ervaring was ik overtuigd van de betrouwbaarheid van dergelijke verklaringen. De verf lag onregelmatig op het haar, bevlekte en zag er roodachtige tinten uit, wat niet zo mag zijn. De toppen van het haar zijn erg droog en broos geworden en nu moet ik ze knippen. Volgende keer zal ik rekening houden met dit kenmerk van het lichaam en andere dagen kiezen voor kleuring.

Tamara, 26 jaar oud

Ik heb donker lang haar, dat ik een maand geleden in een donkere kersenschaduw heb geverfd, niet hecht op technologie. Hierdoor veranderde het haar bij de wortels in de gewenste kleur en werden de haarpunten bijna zwart. Als een experiment op de tweede dag van de menstruatie, heb ik mijn haar op dezelfde toon geverfd, maar rekening houdend met mijn eerdere fouten. Tot mijn verbazing was het resultaat nul.

Julia, 22 jaar oud

Ik wilde mijn blonde haar veranderen in kastanje om er helder en spectaculair uit te zien. Vele malen zag ik hoe mooi het haar schijnt na het verven in kastanjebruine tinten, en verwachtte hetzelfde resultaat in haar. Tot mijn spijt zag het er, ondanks het feit dat het haar de juiste kleur kreeg, er erg saai en levenloos uit. Waarschijnlijk hebben degenen die beweren dat het tijdens de menstruatie beter is om niet naar de kapper te gaan, gelijk.

Haarkleuring tijdens de menstruatie: 9 mogelijke effecten die u moet weten

Het vrouwelijk lichaam wordt op een speciale manier verdrievoudigd - er zijn processen die verband houden met de voortzetting van de race: zwangerschap, borstvoeding en de menstruatiecyclus. Maar een vrouw wil altijd mooi zijn, en een van de manieren om schoonheid te benadrukken is haarkleuring. Tot voor kort maakten mooie dames zich zorgen over het feit of haar tijdens zwangerschap en borstvoeding geverfd kan worden. Meer recent heeft deze lijst nog een ander item toegevoegd: is het mogelijk om haar te verven tijdens de menstruatie, is het niet schadelijk en welke resultaten kan het proces met zich meebrengen. Laten we proberen het uit te zoeken.

Menstruatie - wat gebeurt er met het vrouwelijk lichaam

Tijdens de periode van menstruatie wordt het vrouwelijk lichaam blootgesteld aan de actieve invloed van hormonen. In dit opzicht zijn er processen die alle systemen, organen, inclusief de huid en het haar beïnvloeden. Ze bevatten de stof melanine, die verantwoordelijk is voor het kleurpigment.

Tijdens het verven reageren de kleurstofcomponenten op melanine en onder invloed van hormonen kan het resultaat van verven tijdens de menstruatie onvoorspelbaar zijn: het is niet bekend hoe deze stof zich zal gedragen.

Hormonale golf veroorzaakt veranderingen in de bloedcirculatie, metabolische processen en thermoregulatie van het lichaam. Tegelijkertijd neemt de temperatuur van de hoofdhuid meestal af: er is onvoldoende bloedtoevoer.

De aangebrachte verf warmt niet op tot de gewenste temperatuur, de chemische processen vertragen, wat resulteert in een andere kleur dan de gewenste. In extreme gevallen veranderen strengen de schaduw helemaal niet.

De effecten van kleuring tijdens de menstruatie

Adviezen van deskundigen over of het toegestaan ​​is om haar te verven tijdens de menstruatie, verschillen. Velen beweren dat deze twee processen op geen enkele manier met elkaar te maken hebben. Anderen adviseren om te wachten tot het einde van deze periode en geven als argumenten een hele lijst van onverwachte en niet erg aangename consequenties.

Maar in het leven van elke vrouw zijn er momenten waarop de haarkleuring dringend moet worden veranderd en er is geen tijd om zelfs maar een paar dagen te wachten.

We moeten in elk geval onthouden dat elk organisme individueel is en dat de reactie op dezelfde acties bij twee vrouwen compleet anders kan zijn.

En om u voor te bereiden op mogelijke ongewenste gevolgen, moet u weten wat ze kunnen zijn:

  1. Verhoogd haarverlies na het verven.
  2. Het uiterlijk van broosheid, droogte, gespleten haarpunten.
  3. De negatieve toestand van de hoofdhuid: het optreden van jeuk, roos, droogheid en een gevoel van beklemming.
  4. Als de menstruatie voorbij gaat met symptomen zoals maagpijn, misselijkheid, braken, kan inademing van verfdampen een verslechtering van de aandoening veroorzaken.
  5. Geen krullen tijdens de procedure permanent.
  6. Ongelijke kleuring. De verf is gekleurd.
  7. De resulterende kleur is ver van het verwachte resultaat.
  8. Onvoorspelbare kleur: bijvoorbeeld met een groene of blauwachtige tint. Dergelijke reacties worden vaak waargenomen bij eigenaars van blond haar.
  9. Geen blootstelling aan verf. Zelfs als de verf niet langer wordt afgewassen dan de toegekende tijd, kan het haar de oorspronkelijke kleur niet veranderen.

Mening van artsen: vrouwen van wie het menstruatieproces gepaard gaat met onaangename symptomen (algemene slechte gezondheid, ernstige pijn, misselijkheid, verminderde vitaliteit), wordt geadviseerd haarverven uit te stellen tot een gunstiger tijdstip.

Het kleuringsproces zal geen radicale verslechtering van de lichamelijke gezondheid met zich meebrengen. Maar deze items zijn onaangenaam, het uiterlijk van ten minste één van hen kan niet alleen het uiterlijk, maar ook de stemming bederven, vooral als een belangrijke gebeurtenis is gepland in de vorm van een bruiloft, jubileum. Er zijn echter manieren om het risico van onaangename verrassingen te verminderen.

Tips voor degenen die nog steeds van kleur willen veranderen

De uitweg uit de situatie kan worden gevonden door enkele eenvoudige aanbevelingen te volgen:

  1. Stel kleurenexperimenten uit tot een gunstigere periode. Het is beter om een ​​beproefde, eerder gebruikte verfschaduw te kiezen.
  2. Laat indien mogelijk de verf in de steek en vervang deze door tint-balsems, shampoos, mascara.
  3. Een goed alternatief zou zijn om natuurlijke kleurstoffen te gebruiken. Kamille, henna, Basma, thee zijn uitstekende natuurlijke remedies om het haar een rijke en diepe kleur te geven.
  4. Als haarverf voor de eerste keer wordt gebruikt, koop dan producten van een bekend merk die de kwaliteit en de resultaten garanderen.

Waarschuwing! Het is raadzaam om het verfproces toe te vertrouwen aan een ervaren kapper in een goede salon. Zorg er tegelijkertijd voor dat je hem waarschuwt voor de periode van menstruatie.

Je haar verven tijdens de menstruatie of niet, is aan jou. Als schilderen een uiterst noodzakelijke gebeurtenis is die niet kan worden uitgesteld, probeer dan de bovenstaande aanbevelingen te volgen om het gewenste resultaat te krijgen.

Voor Meer Artikelen Over De Maandelijkse
Social Networking